De Panne

kust de panne

Een ‘pan’ is een komvormige laagte of een duinenvallei, wat onmiddelijk de naam van De Panne verklaart. De duinen van De Panne worden als de mooiste duinen van de Noorzeekust beschouwd. Terecht, want De Panne bezig een derde van alle duinen inclusief een uitgestrekte zandvlakte die ‘De Sahara’ genoemd wordt, en die al vaak diende als decor voor films.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Het kinderparadijs aan zee
Het breedste strand zonder golfbrekers is het grootste en veiligste speelplein van Europa. De onmetelijke duinenpartijen, de uitgestrekte bos- en natuurgebieden, de vele speelterreinen en speelhoeken, met Plopsaland, met kindervriendelijk zwembad en de verkeersvrije wandeldijk zijn maar een greep uit onze zovele troeven.

Natuur en ontspanning
In de ongerepte natuur van het reservaat De Westhoek kunt u het ontstaan en het voortleven van de flora en fauna van de kuststreek op de voet volgen. De Westhoek bestaat uit twee duinengordels die van de zee gescheiden worden door een strook met mossen, tijm en duinroos. Middenin ligt de Sahara, een 400 meter brede wandelduin, waar men elk stadium van de duinvorming kan terugvinden.

Met wat geluk kan u zich laten fotograferen tegen een horizon van enkel zand, alsof u zich in een Afrikaanse woestijn bevond. Tijdens uw tochten door dit uitgestrekte natuurreservaat zult u ook vele dieren aantreffen: de hermelijn, de marter, de velduil, de rugstreeppad, de watersalamander en natuurlijk het konijn.

Alle nieuws over De Panne
  |