Oostende

kust oostende

Oostende beschrijven in enkele woorden is erg moeilijk, want deze ‘koningin der badplaatsen’ heeft zoveel verrassende plekjes en originele facetten, dat men er elke vakantie iets nieuws ontdekt. De ruime stranden, de lange zeepromenade, de jachthavens en de talrijke watersportclubs benadrukken het karakter van Oostende als badplaats. Maar Oostende is ook een echte stad, wat tot uiting komt in de prachtige aangelegde parken, de drukke winkelstraten, de markten en de vele discotheken en dancings in de Montmartrewijk.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Gezelligheid…
Gezelligheid heerst er overal en altijd aan de visstalletjes langs de kade die het hele jaar open zijn, op het miniatuurtreintje en in de romantische paardekoetsen die tijdens het seizoen de stad doorkruisen, bij de vele optochten, spektakels, festivals, markten en kermissen. Kosmopolitisch is Oostende zeker. Dat komt vooral doordat de veerdiensten erg in trek is om in Europa rondreizende toeristen naar Engeland te brengen. De vele Engelsen die Oostende het hele jaar door bezoeken, gaven Oostende de naam ‘the most Britisch town of Europe’.

Aantrekkingskracht …
De grootste aantrekkingskracht van Oostende bestaat ongetwijfeld uit de mondaine sfeer van vroeger die nog op vele plaatsen aanwezig is. Reeds in 1850 was Oostende de ontmoetingsplaats voor de aristocratie, een reputatie die nog versterkt werd door de latere inzet van koning Leopold II. Het is dit verleden dat u proeft wanneer u langs het Thermenpaleis wandelt.

Of als u op de tribunes van de Wellington paardenrenbaan uw favorieten aanmoedigt, het balletje laat rollen in het monumentale casino of naar het vuurwerk op het strand kijkt. En wanneer u met een aperitiefje uitrust op een van de terrasjes van het Wapenplein, dan is er altijd wel een brassband of een fraai uitgedoste fanfare die vanuit de bloemenkiosk de ‘evergreens’ speelt.

 

Laatste nieuws over Oostende

Alle nieuws over Oostende
  |