Koksijde

kust koksijde

De sfeer van deze rustige familiebadplaats kan men in enkele woorden samenvatten: bloemen, natuur, folklore en kunst. Koksijde verdedigt haar eretitel van ‘bloemenbadplaats’ met kleurige aanplantingen en manifestaties, zoals de bloemenmarkt op Paaszaterdag, het bloemenbal in de zomerperiode en de bebloemde schildersstoet.

Verse vis? Verse last minutes!

zee

Trakteer jezelf op een stralende strandvakantie aan een van de Europese kusten of op een exotische, overzeese bestemming. Verzeker je van de allerlaagste prijs!

Bekijk de last minutes

Folklore
In deze badplaats leeft de folklore van jaren geleden nog voort in feestelijke optochten. Het merendeel van de toeristen wordt ondergebracht in appartementen vlakbij het strand of in stijlvolle villa’s die in het natuurlijke duinlandschap temidden van het groen gelegen zijn.

Sommige van deze villa’s dateren uit het vrolijke begin van de 20e eeuw, een periode waarin de uitbreiding van Koksijde als badplaats een aanvang nam. De ultieme ontspanning vindt u vooral in het meer westelijke gelegen St. Idesbald, een rustige villawijk in de duinen die 2 km van Koksijde-Bad is verwijderd.

Bezienswaardigheden
Koksijde is de ideale badplaats voor een vakantie vol plezier en cultuur. U kan er natuurlijk terecht op het mooie fijne zandstrand. Maar daarnaast kan u ook steeds een bezoekje brengen aan de militaire begraafplaatsen, het Manneken Pis van Kokszijde of het militaire vliegveld van de televisiereeks “Windkracht 10”. Een regenachtige dag? Musea genoeg om er een leerrijke dag van te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een daguitstap naar het mooie Paul Delvaux Museum?

Wilt u even andere oorden verkennen? De badplaatsen Nieuwpoort, De Panne en Veurne liggen vlakbij.

 

Laatste nieuws over Koksijde

Alle nieuws over Koksijde
  |