Onze Belgische kust heeft heel wat troeven als het op toerisme aankomt. De verfijnde gastronomie met dagverse streekproducten is daar niet de minste van. Wat dacht je van een heerlijke zeetong, gevangen in de Noordzee langs onze kust en met de grootste zorg bereid in de vele restaurants in onze badsteden? De Belgische zeetong is heel het jaar verkrijgbaar met een piek in augustus en september.
De grijze garnaal is het kaviaar van de Noordzee. De verfijnde smaak heeft dit culinaire hoogtepunt vooral te danken aan de snelle verwerking aan boord van de vissersboten. Gevangen voor onze Belgische kust, worden zij onmiddellijk gekookt en binnen de 24 uur aan wal gebracht. En natuurlijk gaat er niets boven een portie handgepelde garnalen met een Rodenbach.
Voor oesters hoef je helemaal niet naar onze buurlanden te trekken. Wist je dat de Oesterput in Oostende een milde platte oester voortbrengt? Of er parels inzitten, dat valt nog af te wachten, maar waarom zou je daarop hopen? Een verse Oostendse oester is al een parel op zich.
Geef uw mening