Deze zomerse vakantiebestemmingen zijn absoluut een bezoekje waard

Met de feestperiode in aantocht beginnen veel mensen weg te dromen bij het idee aan een heerlijke vakantie volgende zomer. In dit artikel delen we een aantal leuke plekjes die je volgende zomer absoluut eens moet bezoeken. Bovendien kan je van de feestdagen gebruik maken om nog snel wat prima schoeisel aan te schaffen. Welke van onze reistips je ook kiest, met deze veterlaarsjes voor dames kom je er sowieso! Misschien een tip voor onder de kerstboom? 

Blue Lagoon IJsland

© Pexels.com

Blue Lagoon

Als je aan een zomervakantie denkt, dan denk je misschien niet direct aan IJsland. Toch is Blue Lagoon echt een bezoekje waard, ook in de zomer! Dit is namelijk de ultieme plek om te relaxen na een jaar hard werken, want je komt hier de meest luxueuze spa’s tegen. Het warme water van deze spa’s komen van 2000 meter diepte in de grond en dit water is zo helder blauw dat het in de zon soms licht lijkt te geven. Het water bestaat uit allerlei mineralen en algen en het heeft dus verschillende voordelen voor de gezondheid. De temperatuur van het water is zeer aangenaam, vaak tussen de 37 en 40 graden en de hele laguna bestaat uit ongeveer negen miljoen liter water. Als je in de avond gaat, kun je ook nog genieten van een prachtige zonsondergang!


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Santorini

Santorini is een romantisch eiland in Griekenland en vooral bekend van de idyllische witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels. Aan de westelijke kust zijn steile rotsen en kliffen te vinden, waar je kunt genieten van een fantastisch panorama over het hele eiland. In het oosten en het zuiden van Santorini zijn verschillende lavastranden te vinden. Het zand en de kiezels zijn hier donkerbruin en soms zelfs zwart. Deze kleuren vinden hun oorsprong in verschillende vulkaanuitbarsting die het eiland gekend heeft. Dit maakt Santorini dus net weer eventjes anders dan andere strandbestemmingen!

© Sacha.be

Ibiza

Het Spaanse eiland Ibiza is een veelzijdige vakantiebestemming. Naast prachtige stranden en helderblauw zeewater, kun je er ook terecht voor de leukste feesten, lekkerste restaurants en trendy boetiekjes. Ibiza kent een bruisend uitgaansleven in de zuidelijke kustplaatsen als San Antonio of Ibiza-stad, maar je kunt er ook goed tot rust komen. De noordelijke kant van het eiland is een stuk rustiger. Hier boek je een accommodatie zoals een villa of vakantiehuisje, omgeven door de natuur. Café del Mar in San Antonio is sinds 1980 dè hotspot om onder genot van een drankje naar de zonsondergang te kijken, maar deze plek is erg populair en daarom ook vaak druk. Wil je in stilte van een mooi zonsondergang genieten? Dan kun je ook naar Cala Comte gaan. Dit strandje gelegen aan de westkust is nog niet door iedereen ontdekt, dus zeker een bezoekje waard nu het nog niet massaal toeristisch is! 

Ibiza is een veelzijdige bestemming die ook om aangepast schoeisel vraagt. Een combinatie van strand, wandelen en feesten vereist een paar schoenen dat opgewassen is tegen de meest uiteenlopende omstandigheden. Wij vinden altijd wel onze gading op Sacha.be.


De mooiste strandvakanties aan de voordeligste prijzen! Bekijk het aanbod.
Promo
All inclusive vakanties voor het ganse gezin of adults only. Kies ze hier uit.
Promo
3 tot 5 sterren, gratis verblijf voor kinderen, WiFi, ... Bekijk het aanbod.
Promo

Marrakech

De Marokkaanse stad Marrakech is een populaire bestemming voor een citytrip. Het beroemde marktplein Djemaa el Fna in de historische binnenstad barst van eettentjes, straatartiesten, muzikanten en vlooienmarkten. Vanaf dit plein kun je bij verschillende souks terecht. Deze Arabische markten kennen een eeuwenlange geschiedenis en je waant je in een labyrint van smalle steegjes, gevuld met winkeltjes waar je alles kunt kopen wat je je kunt bedenken. Denk maar bijvoorbeeld aan geurige kruiden en smakelijke olijven, maar ook kleurrijke tapijten en prachtig keramiek kom je er tegen. Als je op zoek bent naar een accommodatie, dan moet je zeker eens een in een riad slapen. Deze traditionele Marokkaanse huisjes met een binnentuin en mooie mozaïeken tegels zijn een ware oase van rust in de verder drukke en levendige stad!

 

Geef uw mening

*

  |