Belgische badstad met gevarieerd aanbod, dat is Nieuwpoort

Voor een vakantie in een badplaats aan de Belgische kust die voor zowel jong als oud, zowel voor natuurliefhebbers als feestgangers ontzettend veel te bieden heeft, moet je in Nieuwpoort zijn. Deze badplaats heeft de grootste jachthaven van de Belgische kust. Er is een kusttram die je snel naar naastgelegen gemeenten kan brengen en je vindt er mooie monumenten en natuurgebieden, speciaal voor cultuur- en natuurliefhebbers. Daarnaast is er een bruisend uitgaansleven, zowel in het centrum als in de gezellige strandbars. Zelfs aan kinderen is gedacht met een speciaal speeldorp. Bij zo’n bijzondere vakantiebestemming hoort een bijzondere accommodatie. Daarom lees je in dit artikel alles over Holiday Suites Nieuwpoort en krijg je tips over wat er allemaal te doen en te bezoeken is in Nieuwpoort.

Nieuwpoort

© Holidaysuites.be

Waar overnachten
Slapen in Holiday Suites Nieuwpoort bij de jachthaven staat gelijk aan een heerlijke, rustgevende ervaring in een bruisende stad. Deze appartementen zijn gevestigd in een gebouw met een typische Nieuwpoort New-England stijl. Het appartementencomplex bestaat uit vakantieresidenties voor twee tot zeven personen. Elk verblijf beschikt over airconditioning. Ook is er een gezellige zithoek en een volledig uitgeruste keuken met een koelkast. Daarbij hoort een oven en een vaatwasser, dus als je zin hebt om uitgebreid te koken op vakantie dan is dat mogelijk. Iedere kamer beschikt over een fijn balkon met een tafel en stoelen. Als je van plan bent fijne strandwandelingen te maken met de hond, dan is dit hotel ideaal aangezien huisdieren zijn toegestaan. Verder beschikt het hotel over een zwembad, een hamam en een sauna, waar allemaal gebruik van kan worden gemaakt.


Laat jezelf verrassen door de veelzijdigheid en exotiek van deze dichtbij-bestemmingen.
Promo
Beleef je dichtbijvakantie vanuit een piekfijn verblijf van Holiday Suites. Bekijk het aanbod.
Promo
Stijlvol uitwaaien aan de Belgische of Noord-Franse kust of comfortabel genieten in Limburg.
Promo

Wat is er te doen
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Nieuwpoort. De prachtige kust leent zich voor fijne strandwandelingen. Er zijn duinen en veel verschillende fietsroutes. Die zijn vooral te vinden in natuurreservaat ‘De IJzermonding’, waar tal van verschillende flora en fauna te vinden is. Ook voor cultuurfanaten is er veel te bewonderen in Nieuwpoort. Het bekendste monument is wellicht het Koning Albert I monument. Dit is gemaakt van baksteen en eert de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Een andere bezienswaardigheid is het stadhuis op het marktplein. Dit is ontworpen in 1922 in renaissancestijl. Het oude stadhuis werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. Verder is er ook veel kunst te bewonderen in Nieuwpoort. Neem bijvoorbeeld de kunstwerken van Beaufort en kunstenaar Daniel van Buren. Het bekendste kunstwerk is ‘Searching for Utopia’, een reusachtige gouden schildpad, van Jan Fabre.

Nieuwpoort

© Holidaysuites.be

Uitgaansgebied
Naast deze mooie monumenten, is Nieuwpoort ook prima geschikt als uitgaansgelegenheid. Zo heb je in het centrum de bruine kroeg ‘The Newport Times’. Hier komt publiek van alle leeftijden om te genieten van livemuziek en Belgisch bier. Niet alleen in het centrum is er vertier te vinden, ook het strand staat bekend om de spectaculaire beachbars. Overdag kun je hier terecht om heerlijk te loungen met een drankje en na zonsondergang is het de ideale plek om te dansen en te feesten. Een van de bekendste loungebars is ‘Caprice’, waar er veel verschillende gin-tonics worden gemixt. Ook aan de boulevard is er van alles te doen. Daar vind je onder andere ‘De Krone’, een restaurant met een groot terras en een heerlijke menukaart. In de buurt van Nieuwpoort zijn er overigens nog veel andere gezellige badplaatsen te vinden die je met de kusttram vlot kunt bereiken.

Geef uw mening

*

  |