De Panne: parel aan de kust

De Panne is een leuke gemeente en bekende badplaats aan de Belgische kust die ruim 10 000 inwoners telt. Daarnaast is het overigens ook de meest westelijke plaats die je in België zult vinden en misschien wel interessant voor de zonnekloppers: de meest zuidelijke badplaats in ons belgenlandje. Maar buiten het strand zelf wat valt er eigenlijk te doen De Panne? Dat leggen we je graag even uit!

plopsaland binnenplein

Plopper de plopper de plop!
De Panne is naast een echte badplaats ook de thuishaven van Plopsaland De Panne. Dit leuke pretpark garandeert een echte topdag voor zowel jong als oud en zeker de allerkleinsten zijn er echt thuis. Een tripje naar De Panne kan dan ook echt niet compleet zijn zonder een bezoekje aan ontzettend leuke themapark. Bovendien is er sinds kort ook nog eens het Popsaqua park bijgekomen. Daar kan je samen met Wickie de Viking je storten in een adembenemend wildwateravontuur. Iedere rechtgeaarde waterrat doet er dan ook bijzonder goed aan dit waterpark met een bezoekje te vereren.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Een streepje cultuur
Natuurlijk willen we hier niet de impressie geven dat er in De Panne enkel pretparken en water is. Ook voor de meerwaardezoeker en de cultureel verantwoorde mens is De Panne zonder enige twijfel een topbestemming. Zo kan je hier het Museum Cabour terugvinden. Dit leuke museum illustreert het verloop van de Tweede Wereldoorlog in de regio en bevat heel wat leuke hebbedingen die je gezien moet hebben. Daarnaast kan je in het centrum van de gemeente een leuk standbeeld terugvinden van Leopold I die te kust kwam in De Panne toen hij vanuit Engeland werd gehaald om koning van België te worden! Ook cultuurhuis De Scharbiellie heeft zeker iets voor je in petto! Daarnaast herbergt De Panne ook het nationaal visserijmuseum, het museum Paul Delvaux en het abdijmuseum Ten Duinen. Het hoeft dan ook echt niet meer gezegd worden: De Panne is een echt cultureel centrum aan de Belgische kust.

De Panne- parel aan de kust

Wat sportief doen kan geen kwaad
Genoeg cultuur en pretpark gezien? Waarom dan eens niet sportief uit de hoek komen? Zo kan je op het strand van De Panne onder professionele begeleiding aan strandzeilen doen. Het strand van De Panne is immers niet alleen zowat 425 meter breed maar er ontbreken ook golfbrekers: ideaal dus! Daarnaast zijn er natuurlijk ook letterlijk honderden opties wat watersporten betreft. Daar heb e maar te kiezen uit wat je voorkeur draagt!

De natuur
Het prachtige duinlandschap in De Panne zal zeker en vast menig wandelaar kunnen bekoren. Verlies dan ook even al je zorgen door middel van een heuse trektocht in de wijde omgeving. Uitgeput van een lange wandeling? Laat je dan verwennen door de gastronomische kunsten van de horeca in De Panne. Van sterrenrestaurants tot een leuke bistro: De Panne biedt het je allemaal!

Geef uw mening

*

  |